Pajšlouka z králíka

Pajšlouka z králíka

Čas receptu
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
45 min
Počet porcí
6
Ingredience
650 g vnitřností z králíka
1,5 l vývaru z králíka
100 g másla
200 ml šlehačky
100 g hladké mouky
100 g mrkve
80 g celeru
50 g petržele
10 kuliček celého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • bobkový list
  • ocet
  • sůl
Výborná sytá polévka z králičího vývaru a vnitřností. Tato polévka je regionální specialita z Krkonoš.


Postup

Připravíme si vývar z králíka, pepře a nového koření. Uvařený pajšl a koření vyjmeme. Na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme povařit do vývaru. Vývar posléze zahustíme šlehačkou s rozšlehanou hladkou moukou. Mezitím pajšl rozkrájíme na nudličky a znovu vše necháme společně povařit ve vývaru. Polévku dochutíme solí a octem.