Kremrole

Kremrole
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 min.
Doba vaření
15 min.

Počet porcí

8

Ingredience

  • 350 ml hladké mouky
    250 g másla
    1 žoutek
    1 lžíce octa
    100 ml smetany ke šlehání

    Na náplň:
    5 bílků
    špetka soli
    320 g krupicového cukru
    máslo  na trubičky
    vejce
    moučkový cukr

    postup

    • Do velké mísy prosijte mouku, přidejte máslo pokrájené na kostky, žloutek, ocet a smetanu. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho přes noc odležet v chladu.
       
      Předehřejte troubu na 180 °C. Na podsypané pracovní ploše rozválejte těsto na plát a nakrájejte z něj proužky – cca 14 cm dlouhé a 2 cm široké. Trubičky na kremrole potřete rozpuštěným máslem a namotejte na ně proužky těsta – natáčejte ho zešikma a tak, aby se těsto při každé otočce zlehka překrývalo. Trubičky s těstem potřete prošlehaným vajíčkem, rozložte na plech s pečicím papírem a pečte asi 15 minut dozlatova. Trubičky z kremrolí vyndejte až po vychladnutí.
       
      Mezitím připravte krém. V ohnivzdorné misce vyšlehejte bílky se špetkou soli a cukrem. Když už jsou bílky skoro ušlehané, přesuňte misku na hrnec s vroucí vodou a ve vodní lázni šlehejte, až je sníh opravdu tuhý a lesklý. Po vychladnutí ho přesuňte do cukrářského sáčku a naplňte jím kremrole. Konce zlehka poprašte moučkovým cukrem.

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.