Nudlový kugl

Nudlový kugl

Čas receptu
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
40 min
Počet porcí
4
Ingredience
75 dkg širokých nudlí
6 vajec
20 dkg cukru
skořice
sůl
máslo
10 dkg rozinek
10 dkg ořechů
med
Původně tradiční nudlový nákyp, který si vařili židé z východní Evropy. S upravenou recepturou přijde toto sladké a jednoduché jídlo k chuti i vám. Toto jídlo je regionální specialitou ze severozápadních Čech.


Postup

Nudle uvaříme ve ;slané vodě. Potom je scedíme a necháme zcela vychladnout. Mezitím utřeme žloutky s cukrem, přidáme skořici, špetku soli a rozpuštěný rostlinný tuk a směs smícháme s nudlemi. Nakonec do nudlí zvolna vmícháme tuhý sníh. Vymažeme pekáč, polovinu nudlí do něj narovnáme, posypeme rozinkami, sekanými ořechy, polijeme medem a přikryjeme zbytkem nudlí. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut dozlatova.