Králík
-
Králík načerno
Severní Morava hraničí s Polskem, a tak není divu, že se odtud inspirace vloudila do místní kuchyně. Polské ovocné polévky zná aspoň z vyprávění snad každý, vy však budete sladkou chuť švestek, perníku a rozinek testovat ve spojení s jemným králičím masem. Otevřete láhev vína pro doladění omáčky a zbytkem zapíjejte.
-
Králík s omeletou a červeným zelím
Králík s bylinkami, dušené červené zelí, a k tomu jako netradiční příloha bramborové omelety. Nezní to jako dokonalé spojení? Regionální specialita z okolí Prahy.
-
Králík v šouletu
Jak dobře víme, šoulet je tradiční židovské jídlo připravené z hrachu a krup. Jak asi chutná ve spojení s českým králíkem? Vyzkoušejte sami, příprava je jednoduchá a rychlá. Regionální specialita z Plzeňska.
-
Králík na smetaně
Divocí králíci jsou dnes v naší přírodě k vidění spíš vzácně, a tak si pro tento recept vystačíte s jeho domácím příbuzným. Když k němu přidáte to správné koření, bude výsledek neméně skvělý. A protože jsme na jižní Moravě, nemůže v lahodné smetanové omáčce chybět trochu vína.
-
Králík s nádivkou
Pečínka je sice výborná, ale těch kalorií… U králičího masa se výčitek bát nemusíte, a pokud si jej naplníte jemnou nádivkou z vajec a žemlí, ještě si skvěle pochutnáte.