Lázeňské zadělávané jehněčí s houbami

Lázeňské zadělávané jehněčí s houbami

Čas receptu
Doba přípravy
30 min
Doba vaření
90 min
Počet porcí
4
Ingredience
600 –800 g jehněčího masa s kostí (krk, pupky, žebra)
nové koření
celý pepř
sůl
100 g kořenové zeleniny
2 lžíce másla
1 malá cibule
2 lžíce hladké mouky
120 g směsi čerstvých hub (žampiony, hříbky atd.)
200 ml smetany
Jehněčí maso bylo jistě oblíbené mezi hosty přijíždějícími do lázní řešit zdravotní obtíže, protože je dietní. Obsahuje velmi malé množství tuku, který v něm však rychle chladne a narušuje jeho delikátně lehkou chuť. Při servírovaní proto nezapomeňte na nahřáté talíře. Regionální specialita západočeských lázní.


Postup

Jehněčí maso nasekáme na větší kostky. Vložíme je do osolené vody s kořením a zvolna asi 15 minut povaříme. Poté přidáme zeleninu a společně uvaříme doměkka. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme jehněčím vývarem. Omáčku dobře povaříme. Změklé maso vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a houby. Přelijeme přecezenou omáčku a smetanu, krátce povaříme.