Guláš pražského uzenáře

Guláš pražského uzenáře

Čas receptu
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
120 min
Počet porcí
4
Ingredience
600 g hovězí kližky
3 lžíce sádla
2 velké cibule
1 lžíce rajského protlaku
gulášové koření
sůl
česnek
křen
4 plátky šunky (à 10 g)
60 g párků nebo klobásy
olej
cibule
příloha
Každou porci doplníme roličkou šunky se strouhaným křenem, plátky nakrájeného párku a kolečky cibule osmaženými v oleji
 
Ptáte se, v čem je rozdíl mezi běžným hovězím gulášem a tímto, když základ receptu je stejný? Tato gulášová variace sází na výběr z uzenářských dobrot, a tak je známá klasika navíc ověnčená jemnou šunkou, voňavou klobáskou, řízným křenem a křupavou cibulkou. A určitě se s ní zavděčíte všem gulášovým fandům! Regionální pražská specialita.


Postup

Hovězí kližku nakrájíme na kostky. V kastrolu na sádle osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, do které vložíme maso, protlak, česnek utřený se solí a gulášové koření. Podlijeme velmi malým množstvím vody. Zvolna dusíme ve vlastní šťávě. Necedíme.