Droby

  • Drůbeží játra na cibulce

    Tato specialita se vařila hlavně v Praze, kuřecí nebo krůtí játra s hnědým výpekem z vyrestované cibulky se podávala s čerstvou houskou jako vydatná svačina nebo s rýží jako hlavní jídlo. 

  • Knoflík

    Zapomeňte na šití, jehly a nitě, tuhle dobrotu stačí položit na talíř. Palačinkový „dort“ prokládaný vrstvami špenátu a telecího mozečku korunuje poleva ze strouhaného sýra, který se při zapékání v troubě krásně rozteče. A rozdělte se raději s ostatními, aby vám vydržel knoflík od kalhot! Knoflík je regionální specialitou střední Moravy

  • Smažené dršťky

    Dříve, než jste mohli tento kulinářský klenot podávat, museli jste strávit v kuchyni poměrně dlouhou dobu. Aby se totiž dršťky zbavily charakteristického zápachu a nečistot, musí se nejméně třikrát převařit v čisté vodě. Dnes již koupíte dršťky vyprané a předvařené, které 20-30 minut povaříme. Pak už stačí jen rychle obalit, osmažit a odměnit se za nekonečné čekání nad hrncem. Tato úprava je regionální specialitou západních Čech.

  • Uzený jazyk s perníkovou omáčkou

    Velmi zajímavá  a chutná úprava hovězího jazyka z oblasti severní Moravy.

  • Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou

    Příčí se vám vzít do úst to, co už tam jednou někdo měl? V tomto případě určitě udělejte výjimku. Nejenže hovězí jazyk patří mezi delikatesy, ale navíc se díky jeho nízké kalorické hodnotě nemusíte při konzumaci vůbec omezovat. Ale pozor - sardelová omáčka se smetanou zrovna dietní není. Tato úprava je regionální specialitou ze severní Moravy

  • Vepřové ledvinky na slanině

    Restované ledvinky nesměly chybět v nabídce žádné pražské hospody a poznal se podle nich dobrý kuchař. Podávaly se jako dopolední svačinka, jen s chlebem, nebo s rýží jako hlavní jídlo. Je to sice specialita poněkud pracnější, ale výsledek za trochu úsilí určitě stojí.

  • Zadělávané drštky

    Pražská specialita, která nesměla chybět v žádné hospodě. Na tento "gáblík" , který se podával jen tak s čerstvou houskou již od rána, chodili nejen dělníci, ale i bankovní úředníci.