Smažené dršťky

Smažené dršťky

Čas receptu
Doba přípravy
30 min
Doba vaření
20 min
Počet porcí
4
Ingredience
600 g vařených drštek
sůl
pepř
česnek
250 g oleje na smažení
200 g strouhanky
2 vejce
50 g mléka
80 g hladké mouky
příloha
bramborový salát, vařené brambory, bramborová kaše
Dříve, než jste mohli tento kulinářský klenot podávat, museli jste strávit v kuchyni poměrně dlouhou dobu. Aby se totiž dršťky zbavily charakteristického zápachu a nečistot, musí se nejméně třikrát převařit v čisté vodě. Dnes již koupíte dršťky vyprané a předvařené, které 20-30 minut povaříme. Pak už stačí jen rychle obalit, osmažit a odměnit se za nekonečné čekání nad hrncem. Tato úprava je regionální specialitou západních Čech.


Postup

Uvařené dršťky opepříme, osolíme, potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Při podávání můžete zdobit česnekovými chipsy.