Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky
Send by e-mail
    Buchtičky připomínající sadu kostek vybízejí malé i velké designéry k tvorbě těch nejkrásnějších obrazů pro jejich chuťové pohárky. Vzniklé umělecké dílo pak už jen stačí dozdobit přelivem z krémové vanilkové omáčky a zamilovaná pochoutka dětí i dospělých je hotová!

postup

  • 1. Do mísy přesejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme částí vlažného mléka a dáme na teplé místo nakynout. Poté přidáme vejce, polovinu rozpuštěného másla, nastrouhanou kůru z citronu, sůl a prohněteme. Nádobu přikryjeme ubrouskem a dáme opět na teplé místo náležitě vykynout.

    2. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál. Vyválíme ho na dlouhý pruh, který nakrájíme na malé díly. Do pekáčku dáme zbytek rozpuštěného másla a olej. Jednotlivé dílky těsta klademe do tuku. Naplněný pekáček vložíme do středně vyhřáté trouby. Buchtičky upečeme dozlatova.
     
    3. Připravíme si krém - šodo. Do kastrůlku vlijeme 2/3 mléka, přidáme cukr a přivedeme do varu. Poté vlijeme směs ze zbylého mléka, žloutků, vanilkového cukru a vanilkového pudinku. Vše společně krátce povaříme. Na talířky nalijeme krém, do nějž vkládáme upečené buchtičky.


     

Doba přípravy

Doba přípravy
75 min
Doba vaření
40 min

Počet porcí

1 plech

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
    25 g droždí
    70 g cukru
    2,5-3 dl mléka
    2 vejce
    100 g oleje
    150 g másla
    sůl
    citronová kůra
    mouka na vyválení

    Rozpis na krém:
    6-7 dl mléka
    100 g cukru
    2-3 vaječné žloutky
    ½ balíčku vanilkového pudinku
    ½ balíčku vanilkového cukru