Svatomartinská vína jsou připravena

Svatomartinská vína jsou připravena

Send by e-mail
  • Ve Valticích proběhlo druhé kolo hodnocení vín, která usilovala o možnost používat známku Svatomartinské 2018. Celkem se v obou kolech hodnotilo 450 vzorků mladých vín, z nichž uspělo 387. Letos tak budeme moci ochutnat ještě o 8 Svatomartinských vín více než v loňském roce. Největší ochutnávku Svatomartinských vín tradičně pořádá Vinařský fond 11. 11. od 11 hod. v Brně. Na náměstí Svobody bude k ochutnání jako každý rok 100 druhů Svatomartinských vín od 100 různých vinařů. Kromě Svatomartinského koštu v Brně ale tento svátek všech milovníků moravských a českých vín ovládne náměstí, restaurace, vinárny a vinotéky doslova po celé republice, kde jsou připraveny stovky akcí pro veřejnost. Více na www.wineofczechrepublic.cz .

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.

     
    Novým šéfkuchařem Spa hotelu Lanterna je Josef Tydlačka
     
    Spa hotel Lanterna, který je součástí Resortu Valachy v beskydských Velkých Karlovicích a jehož restaurace Vyhlídka je certifikována v projektu Czech Specials, má nového šéfkuchaře. Hotelovou kuchyni nově vede 33letý Josef Tydlačka, který v Lanterně působí patnáct let, z toho tři roky byl zástupcem šéfkuchaře a v posledním roce výkonným šéfkuchařem. Byl také autorem velmi úspěšného menu První republika, které bylo nabízeno při nedávném Karlovském gastrofestivalu. Dosavadní šéf Pavel Václavík hotel opouští po 22 letech, aby se nadále věnoval vlastnímu podnikání v gastronomickém oboru a v poradenství. Stejně jako jeho předchůdce je Josef Tydlačka valašským patriotem, zastáncem moderní krajové gastronomie „Profilujeme se moderní valašskou gastronomií z čerstvých surovin, spolupracujeme s regionálními dodavateli a farmáři, pořádáme degustační večery pro gurmány, spolupracujeme s předními vinaři i michelinskými šéfkuchaři. Rádi k nám jezdí milovníci kvalitní gastronomie a wellness, s kuchyní jsou spokojeni a tuto linii určitě chci zachovat. Rád pracuji třeba se zvěřinou a jehněčím masem, ale také mě baví klasika – nejrůznější omáčky“, popisuje Josef Tydlačka.
    .