Štědrý den v našich restauracích

Štědrý den v našich restauracích

Send by e-mail
  • Připravovat hezké, příjemné Vánoce se může zdát předčasným, ale není tomu tak. V marketech se objevují vyšňořené stromky, náměstí jsou plná stánků se vším možným, a první adventní neděle je už opravdu za pár. 

    Nechme stranou až zběsilou honbu za dárky, díky prakticky neomezené nabídce všeho druhu trochu smyslu prostou a věnujme se štědrodenní sváteční hostině. 



    Nezbytná rybí polévka, kapr a bramborový salát zůstávají úhelným bodem večera. Tedy večeříme-li doma. 
    Stále populárnější se ale stává i štědrovečerní večeře v restauracích.  Tam už se téma menu od tradice s kaprem a salátem více či méně odchyluje. V dokonale připravené, navýsost působivé atmosféře večera večerů se tak můžete setkat s opravdu netuctovými chody a nesčetnými variacemi na štědrovečerní hostiny. 



    Pojďme nahlédnout do meníček, která nabízí krom jiných i řada podniků s certifikací Czech Specials. Skladbou své nabídky, přece jen českou kuchyní ovlivněnou, mají k vánočnímu hostu nějak blíž.



    Ať podlehnete nebo se přidržíte tradice, vězte jedno. I vánoční večer ve slavnostně vyzdobené, noblesně založené restauraci vonící purpurou má své kouzlo. Právě díky jemu – i jistě znamenité krmi podle vlastní volby - se můžete tiše zamyslet nad tím, kterak i letos k nám rychle a zprvu nečekaně „…vklouzlo to tajemné kouzlo Vánoc!“



    Projděme tedy vánoční nabídky několika restaurací se značkou Czech Specials:

    - neotřelý program nabízejí v Aquapalace Hotelu Prague v Čestlicích. Pro dny 23.12. - 26.12. 2017 sestavili atraktivní vánoční welness balíček, kde je krom jiného na 24.12. zahrnuta štědrovečerní večeře formou slavnostního bufetu.

    - v Kalina Cuisine And Vins, tam sice slavnostní večeři o Štědrém dnu nenabízejí, ale vychutnat si tam můžete vánoční šneky. Ovšem v poledne. Objevíte, jak chutnají šneci třeba v listovém těstě s bearnskou omáčkou. Kromě nich je součástí menu ještě čerstvá ústřice s omáčkou Mignonette, a vánoční rybí polévka.

    - ze širokého výběru vánočního menu si mohou dopřát ti, kdo o Štědrém večeru navštíví Palazzo Restaurant v Brně. Posuďte sami: tian z domácího nakládaného lososa, okurkový tataráček, černý rybíz, kapr smažený v bylinkové krustě s variací bramborových salátů a citrónem, či  filované kachní prsíčko s houbovým kubou.

    - šneci jsou stále frekventovanějším tématem Vánoc. U Supa v Celetné je chystají krom jiných úprav také jako slaný koláč se šnečím masem, kořenovou zeleninou a bylinkami. Speciální večerní menu nechystají, šneci budou k mání po celý den.

     

    kdy?

  • 23. 11. 2017

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu