Štědrý den v našich restauracích

Štědrý den v našich restauracích

Send by e-mail
  • Připravovat hezké, příjemné Vánoce se může zdát předčasným, ale není tomu tak. V marketech se objevují vyšňořené stromky, náměstí jsou plná stánků se vším možným, a první adventní neděle je už opravdu za pár. 

    Nechme stranou až zběsilou honbu za dárky, díky prakticky neomezené nabídce všeho druhu trochu smyslu prostou a věnujme se štědrodenní sváteční hostině. 



    Nezbytná rybí polévka, kapr a bramborový salát zůstávají úhelným bodem večera. Tedy večeříme-li doma. 
    Stále populárnější se ale stává i štědrovečerní večeře v restauracích.  Tam už se téma menu od tradice s kaprem a salátem více či méně odchyluje. V dokonale připravené, navýsost působivé atmosféře večera večerů se tak můžete setkat s opravdu netuctovými chody a nesčetnými variacemi na štědrovečerní hostiny. 



    Pojďme nahlédnout do meníček, která nabízí krom jiných i řada podniků s certifikací Czech Specials. Skladbou své nabídky, přece jen českou kuchyní ovlivněnou, mají k vánočnímu hostu nějak blíž.



    Ať podlehnete nebo se přidržíte tradice, vězte jedno. I vánoční večer ve slavnostně vyzdobené, noblesně založené restauraci vonící purpurou má své kouzlo. Právě díky jemu – i jistě znamenité krmi podle vlastní volby - se můžete tiše zamyslet nad tím, kterak i letos k nám rychle a zprvu nečekaně „…vklouzlo to tajemné kouzlo Vánoc!“



    Projděme tedy vánoční nabídky několika restaurací se značkou Czech Specials:

    - neotřelý program nabízejí v Aquapalace Hotelu Prague v Čestlicích. Pro dny 23.12. - 26.12. 2017 sestavili atraktivní vánoční welness balíček, kde je krom jiného na 24.12. zahrnuta štědrovečerní večeře formou slavnostního bufetu.

    - v Kalina Cuisine And Vins, tam sice slavnostní večeři o Štědrém dnu nenabízejí, ale vychutnat si tam můžete vánoční šneky. Ovšem v poledne. Objevíte, jak chutnají šneci třeba v listovém těstě s bearnskou omáčkou. Kromě nich je součástí menu ještě čerstvá ústřice s omáčkou Mignonette, a vánoční rybí polévka.

    - ze širokého výběru vánočního menu si mohou dopřát ti, kdo o Štědrém večeru navštíví Palazzo Restaurant v Brně. Posuďte sami: tian z domácího nakládaného lososa, okurkový tataráček, černý rybíz, kapr smažený v bylinkové krustě s variací bramborových salátů a citrónem, či  filované kachní prsíčko s houbovým kubou.

    - šneci jsou stále frekventovanějším tématem Vánoc. U Supa v Celetné je chystají krom jiných úprav také jako slaný koláč se šnečím masem, kořenovou zeleninou a bylinkami. Speciální večerní menu nechystají, šneci budou k mání po celý den.

     

    kdy?

  • 23. 11. 2017

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.

     
    Novým šéfkuchařem Spa hotelu Lanterna je Josef Tydlačka
     
    Spa hotel Lanterna, který je součástí Resortu Valachy v beskydských Velkých Karlovicích a jehož restaurace Vyhlídka je certifikována v projektu Czech Specials, má nového šéfkuchaře. Hotelovou kuchyni nově vede 33letý Josef Tydlačka, který v Lanterně působí patnáct let, z toho tři roky byl zástupcem šéfkuchaře a v posledním roce výkonným šéfkuchařem. Byl také autorem velmi úspěšného menu První republika, které bylo nabízeno při nedávném Karlovském gastrofestivalu. Dosavadní šéf Pavel Václavík hotel opouští po 22 letech, aby se nadále věnoval vlastnímu podnikání v gastronomickém oboru a v poradenství. Stejně jako jeho předchůdce je Josef Tydlačka valašským patriotem, zastáncem moderní krajové gastronomie „Profilujeme se moderní valašskou gastronomií z čerstvých surovin, spolupracujeme s regionálními dodavateli a farmáři, pořádáme degustační večery pro gurmány, spolupracujeme s předními vinaři i michelinskými šéfkuchaři. Rádi k nám jezdí milovníci kvalitní gastronomie a wellness, s kuchyní jsou spokojeni a tuto linii určitě chci zachovat. Rád pracuji třeba se zvěřinou a jehněčím masem, ale také mě baví klasika – nejrůznější omáčky“, popisuje Josef Tydlačka.
    .