Roh hojnosti je tu!

Roh hojnosti je tu!

Send by e-mail
  • Přijeďte do zábavního a poznávacího parku v Bystřici nad Pernštejnem na Roh hojnosti, tradiční gastronomickou akci, která se koná o víkendu 29. a 30. října 2016.
     
    Ochutnejte nejenom degustační menu z delikates podzimní sklizně, ale i hmyzí speciality nebo dýňové pivo. Celkem čtyři restaurace pro vás připraví více než deset degustačních jídel, která doplní vína z Moravy nebo pivo z místního minipivovaru. Přijeďte si nakoupit čerstvé delikatesy z podzimní sklizně, uvidíte i Hubertovu jízdu a natrháte si dobroty ze stromu obžerství.
     
    A protože typickou podzimní pochutinou jsou dýně, pak nezapomeňte zavítat i do halloweenské vesničky, kde těch strašidelných uvidíte nepočítaně. V našich chaloupkách ochutnáte krvavé buchty nebo prstíky paní čarodějnice. Takže kdo se nebojí, nechť zavítá na Eden! Akce Roh hojnosti se uskuteční o víkendu 29. a 30. října 2016 od 9:30 do 18:00 v centru Eden v Bystřici nad Pernštejnem.
     
    Na slavnosti, nesoucí symbolický název odkazující k hojnosti a bohatství, si pochutnají všichni labužníci. Profesionální kuchaři přichystají během dne více než deset degustačních jídel, v nichž návštěvníci najdou především sezónní suroviny od menších lokálních pěstitelů a výrobců. Slavnosti doplní i farmářský trh, který přinese od všeho něco. V nabídce bude zelenina, sýry ale i uzenářské pochoutky. Součástí Rohu hojnosti bude nově i ochutnávka hmyzích specialit. Profesionální kuchař z nich přímo před zraky návštěvníků připraví dobroty a odvážlivci tedy budou moci ochutnat např. křupavé červíky v čokoládě s chilli nebo hmyzí zeleninový salát.

     
    K dobrému jídlu patří i dobré pití. K ochutnání budou piva z domácího minipivovárku Eden. Kdo se začátkem října těšil na bramborové pivo, uvařené speciálně na Slavnosti brambor, má nyní příležitost ochutnat ještě další kuriozity. Například pivo dýňové, které pro návštěvníky uvařil edenský sládek Vladimír Vecheta. „U dýňového piva jsem nahradil část obilného sladu dužinou z dýně Hokkaidó. Nejdříve je ale nutné dýni umýt, zbavit semen a upéct,“ prozrazuje Vecheta.  A dodává: „Většinou se do dýňových piv přidává koření, jako je například skořice. Tu jsme ale nepoužili. Specifikem našeho dýňového piva je kombinace sladu pšeničného, ječného a  ovesného.“ K dispozici budou také nejlepší vína z moravských sklípků. Pro řidiče zase připravujeme pražení kvalitní kávy a kávové nápoje.
     
    Na Rohu hojnosti si na své přijdou ale i ti, kteří se rádi bojí. Z oblíbených chaloupek v Horácké vesničce se totiž stanou chaloupky strašidelné. A nepůjde jen o dýňové bubáky. Centrum Eden na Vysočině připravilo pro děti všeho věku také speciální halloweenský program pro celou rodinu. Návštěvníci se mohou těšit na vyřezávání strašidelných dýní, míchání kouzelného koření anebo se potkají s bytostmi ze záhrobí. K dostání budou také krvavé buchty nebo prstíky paní čarodějnice. Chcete-li se na Halloween pořádně bát, není lepší místo než Eden!

    kde?

  • Bystřice pod Pernštejnem, Vysočina

    kdy?

  • 24. 10. 2016

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.