Pravdy a mýty o třešních

Pravdy a mýty o třešních

Send by e-mail
  • Nesmí se na ně pít
    Obdobně jako ostatní peckoviny při kontaktu s vodou začnou rychle kvasit. Pokud tedy sníte větší množství třešní, je lepší pít jen mírně a pokud možno se vyhnout konzumaci mléka.
     
    Hubne se po nich
    Třešně pomáhají čistit krev, játra a ledviny a jejich konzumace podporuje vyměšování trávicích šťáv a moči. Navíc obsahují 80 procent vody a pektin, který podporuje trávení a vyvolává pocit sytosti. Při dietě ideál!
     
    Jsou na krásu
    Vaše kůže získá po konzumaci třešní zdravější odstín. Obsahují totiž stejně jako mrkev betakaroten, a proto dokážou ovlivňovat odstín pleti. Dejte si je, až se budete opalovat, rychleji zhnědnete!
     
    Pomáhají při cukrovce
    Podle vědeckých studií se stav nemocných cukrovkou při konzumaci třešní zlepšuje. Je to díky barvivu antokyan, které v laboratorních testech podporovalo produkci inzulínu o padesát procent. Američtí odborníci tvrdí, že třešně mohou pomoci u obou typů cukrovky, na inzulínu závislé i na inzulínu nezávislé.
     
    Nejlepší jsou chrupky
    Existuje víc než tisíc odrůd třešní a višní. Jako první během června dozrávají měkké a šťavnaté srdcovky následované chrupkami, které se dají trhat ještě koncem července.
     
    Pecky mají léčivé účinky
    Dobře očištěné a osušené pecky můžete zašít do sáčku a používat k teplým obkladům, protože dobře absorbují a následně předávají teplo. Stačí sáček položit na radiátor, nechat nahřát a přiložit na bolestivé místo.
     
    Na odpeckování potřebujete speciální nástroj
    Můžete si ho pořídit, ale klidně vystačíte i s tím, co máte doma. Položte na prkénko zdobičku na krém špičkou nahoru, nabodněte třešeň a vyberte pecku. Třešeň také můžete vložit do trychtýře a píchnout do ní brčkem. Pokud vám nevadí, že budou třešně rozmačkané, položte je na prkénko, přitlačte na ně druhé kuchyňské prkénko a pak je vyjměte pecky. Názorné video, jak odpeckovat třešně popsanými metodami má Pan Cuketka.
     
    Nejlepší jsou čerstvé
    Samozřejmě rovnou utržené ze stromu chutnají báječně, nicméně stejně dobře si na nich pochutnáte v koláči nebo kompotu. Skvělé jsou také sušené.
     

    kde?

  • Česká republika

    kdy?

  • 18. 07. 2016

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.