KACHNÍ PRSÍČKO KONFITOVANÉ V DOMÁCÍM SÁDLE

KACHNÍ PRSÍČKO KONFITOVANÉ V DOMÁCÍM SÁDLE

Send by e-mail
  • Hotel Horizont v Peci pod Sněžkou je tím správným místem pro rodinnou dovolenou na horách plnou zážitků. Z nabídky 5 restaurací a barů si jistě vyberete. Po celý rok tu pro vás připravují sezonní gastronomické speciality. O jednu z nich se s námi kuchařský tým hotelu Horizont rád podělil.

    KACHNÍ PRSÍČKO KONFITOVANÉ V DOMÁCÍM SÁDLE
    doplněné vídeňským zelím a podávané s houbovou nádivkou s jarními bylinkami
     
    SUROVINY NA 4 PORCE:
    600g  kachní prsa
    250g  sádlo
    sůl, kmín
     
    Kachní prsíčka očistíme, okrájíme přebytečný tuk, osolíme, okmínujeme a necháme 12 hodin naložené. V pekáči si zahřejeme sádlo na 95°C a poklademe do něj prsíčka tak, aby byla zcela ponořená. Konfitujeme při stejné teplotě asi 4,5 hodiny. Podáváme s různě upraveným zelím a knedlíky nebo např. s nastavovanou kaší nebo jako v našem případě s nádivkou.
     
    VÍDEŇSKÉ ZELÍ
    450g  zelí
    50ml olej
    50ml bílé víno
    50g    hladká mouka
    50g    brambory
    40g    cukr krupice
    sůl, bílý pepř, kmín
     
    Zelí nakrouháme na nudličky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Z cukru uděláme karamel, přidáme zelí, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Očištěnou bramboru nastrouháme na jemno, dáme do zelí, zaprášíme moukou a povaříme.
     
    HOUBOVÁ NÁDIVKA
    125g  toustový chléb nebo bílé pečivo
    50ml mléko
    1ks    vejce
    40g    špek
    50g    anglická slanina
    75g    houby
    40g    lahůdková cibulka
    sůl, pepř, muškátový oříšek, petrželka
     

    kdy?

  • 19. 01. 2017

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.