Inspirace na vánoční speciality

Inspirace na vánoční speciality

Send by e-mail
  • S tradičními českými Vánoci se kromě řady lidových zvyků neodmyslitelně pojí i množství gastronomických specialit. Opomineme-li tradiční štědrovečerní menu skládající se z rybí polévky a smaženého kaprabramborovým salátem a nepřeberné množství druhů cukroví, které o Vánocích zdobí stoly domácností, nabízí česká sváteční kuchyně o Vánocích rozmanité slané i sladké pochoutky.

    Vánoční pochoutky tradiční i netradiční
    Tradiční lahůdkou připravovanou na Vánoce je kuba, pokrm, jehož dvěma základními složkami jsou houby a kroupy. Pokud máte chuť si jej připravit, vyzkoušejte náš recept. Mnozí si nedokážou představit Vánoce také bez švestkové omáčky, která se může podávat k tradičnímu sladkému vánočnímu pečivu vánočce, v méně sladké variantě se ale výborně hodí i k masům. Recept na přípravu je jednoduchý. Základ tvoří sušené švestky, citron, skořice, hřebíček a badyán vařené ve vodě. K vypeckovaným švestkám po zhruba 10 minutách přidejte pokrájené ořechy a mandle, lžíci rozinek (nebo i fíků) a vanilkový cukr. Pro zahuštění použijte strouhaný perník, asi dvě lžíce, a vařte na mírném ohni po dobu 20 minut. V chladných prosincových dnech se můžete zahřát vaječným likérem či vánočním punčem, alkoholickými nápoji spojenými především s vánočním obdobím.

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu