CzechSpecials
Certifikované restaurace
Náš tip
O české gastronomii
Recepty
Předkrmy
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Moučníky
O nás
Certifikace
Podmínky pro certifikát
Výhody certifikace
Postup získání certifikátu
Žádost o certifikaci
Partneři projektu
Ke stažení
Administrace žádostí
Moje restaurace
Login
čeština
čeština
english
français
deutsch
italiano
polski
ру́сский
Hledat:
Husí hody
Husí hody
Send by e-mail
Tweet
Napadlo vás někdy, že z jedné husy se dá připravit jídlo na celý víkend? Objednejte si husu s drůbky a krví a uvařte z ní polévku, upečte pečínku, připravte paštiku, pochutnejte si na vnitřnostech.
Než dáte husu na pekáč a začnete vyhazovat odřezky, zastavte se. Když to dobře promyslíte, z jedné husy připravíte dvoudenní hostinu.
Vývar
Použijte na něj odřezky a drůbky s výjimkou jater. Zalijte je vodou, přidejte pepř, celou mrkev, petržel a celer a povařte dvě hodiny. Slijte a do polévky zavařte nudle nebo kapání, čerstvou pokrájenou kořenovou zeleninu a nakonec ozdobte nasekanou petrželkou.