Food Festival Karlovy Vary 2014

Food Festival Karlovy Vary 2014

Send by e-mail
  • Milovníci dobrého jídla a pití se sešli tuto sobotu v Karlových Varech, kde se v rámci zahájení lázeňské sezóny konal již popáté tradiční Food Festival. Ačkoliv podmínky spíše odpovídaly konci zimy, akce přilákala velkou řadu návštěvníků.
     
    Návštěvníci si mohli vybrat ze široké škály předkrmů, hlavních jídel i dezertů od jídel typicky českých jako svíčková na smetaně nebo guláš, přes hovězí líčka až po pečenou chobotnici. Celým dnem, který bez nadsázky můžeme nazvat  svátkem jídla a kvalitní gastronomie provázeli moderátoři Andrea Pfeffer-Ferklová, ředitelka Grandhotelu Pupp a Petr Čipera moderátor ČRo Plzeň.  
     
    Food Cup Czech Specials 2014 poprvé
    V rámci Food Festivalu se uskutečnilo úvodní kolo Food Cup Czech Specials 2014. Zúčastnily se čtyři certifikované restaurace Czech Specials. Měly za úkol připravit pro porotu i návštěvníky festivalu hlavní pokrm s využitím nosné regionální suroviny – medvědího česneku. Přístup k této surovině byl u restaurací rozdílný. Měli jsme možnost vidět zapracování česneku do bramborového pyré, jež vytvořilo krásný, oku lahodící efekt. Kuchaři další restaurace přímo z medvědího česneku připravili velice chutnou pastu nebo jej čerstvý použili k dekorování pokrmu.   
     
    Odborná porota složená ze zástupců Asociace hotelů a restaurací, Asociace kuchařů a cukrářů a CzechTourism hodnotila vzhled předkládaného pokrmu, nápaditost, práci s regionální surovinou a samozřejmě chuť. Zvítězili kuchaři z Villy Patriot v Mariánských Lázních a zajistili si tak postup do velkého finále, jež se bude konat v září v rámci Mezinárodního dne kuchařů v Praze.
     
    Pořadí hodnocení odborné poroty:
     
    1) Gourmet Restaurant Villa Patriot, Mariánské Lázně
     
    Soutěžní pokrm: Glazírované hovězí hrudí podávané s bramborovým pyré s medvědím česnekem a klíčky z červené řepy

    patriot.jpeg

    2) Grandrestaurant hotelu Pupp, Karlovy Vary
     
    Soutěžní pokrm: Zauzený hovězí pupek "flank steak" s Iberským špekem, pečené bramborové placičky, pyré z medvědího česneku a hovězí jus

    pupp.jpeg
     
    3) Hostinec Na Statku, Jakubov
     
    Soutěžní pokrm: Jehněčí kostky s medvědím česnekem, uzeným ovčím sýrem a bramborem nízkoteplotně pečené v pergamenovém papíru

    na-statku.jpeg
     
    4) Zámecký pivovar Chyše
     
    Soutěžní pokrm: Pivovarský guláš z hovězího zadního s medvědím česnekem

    chyse.jpeg
     
     
    Dané pokrmy měli možnost hodnotit také návštěvníci festivalu. Vítězem hodnocení návštěvníků je Hostinec na Statku z Jakubova.
     
    Oběma vítězným restauracím gratulujeme a jsme pyšní, že nás reprezentují restaurace, jež nabízejí takto kvalitní českou gastronomii.

    kde?

  • Karlovy Vary, Czech Republic

    kdy?

  • 03. 05. 2014

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.