7 způsobů jak si užít borůvky

7 způsobů jak si užít borůvky

Send by e-mail
  • Jejich sezona trvá celé prázdniny, jakmile skončí v nížinách, začnou dozrávat na horách. Pojďte si je užít s námi!

     
    Ovocné knedlíky
    S borůvkami se častěji setkáte v kynutých knedlících – důvodem je snadnější příprava. Když byste chtěli zabalit malé neposedné borůvky do tvarohového těsta, museli byste se obrnit značnou dávkou trpělivosti. Pokud máte i přesto chuť na tvarohové knedlíky, uválejte malé knedlíčky bez náplně, uvařte a přímo na talíři je přelijte borůvkovou omáčkou. Na ni povařte borůvky v troše vody s cukrem.
     
    Lívance
    Tohle jídlo není třeba dlouze vysvětlovat – prostě lívanec , na něm zakysané smetana nebo ušlehaný tvaroh a spousta čerstvých borůvek...
     
    Limonáda
    Dejte do mixéru hrnek borůvek, trochu vody, 60 ml bezinkového sirupu a lžíci citronové šťávy . Důkladně promixujte, přesuňte do mixéru dolijte cca 750 ml vody a ozdobte celými borůvkami a lístky borůvek.
     
    Domácí nanuk
    Rozmixujte hrnek borůvek s kelímkem smetany ke šlehání a 3 lžícemi cukru. Můžete přidat i trochu tvarohu. Rozdělte do nanukových formiček a nechte aspoň 4 hodiny mrazit.
     
    Borůvky se smetanou
    Borůvky si obzvlášť dobře rozumějí s mlékem a smetanou. Nejjednodušší způsob, jak je podávat? V misce osladit a zalít smetanou nebo mlékem. Je to návrat do dětství!
     
    Borůvkový koktejl
    Dejte si borůvky k snídani. Rozmixujte 100 g čerstvých nebo mražených borůvek se 100 ml mléka, 1 kelímkem jogurtu a 1 lžící medu. Pokud máte rádi vydatnější smoothie, můžete přisypat 2 lžíce ovesných vloček. 
     
    Pečený čaj
    Zavřete je do sklenice na zimu! 500 g ovoce (k borůvkám můžete přidat maliny, ostružiny, rybíz...) smíchejte s 500 g cukru, 1 lžičkou mleté skořice, 2 kolečky citronu a 3 hřebíčky. Rozložte na plech a pečte pro 200 °C a půl hodiny. Pečený čaj přesuňte do sterilních skleniček, zakápněte rumem a zavíčkujte. V zimě odeberte po 2 lžičkách do hrnku a zalijte vroucí vodou.

    kde?

  • Czech republic

    kdy?

  • 08. 08. 2016

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.