31. 8. - 1. 9. | Garden Food Festival v Uherském Hradišti

  • Svátek dobrého jídla a pití Garden Food Festival se letos poprvé odehraje i v Uherském Hradišti.

6. 9. - 7. 9. | Dočesná v Žatci 6. - 7.9. 2019

  • Tato akce původně vznikla jako oslava dočesání posledního chmelového štoku.

13. 9. - 15. 9. | Znojemské historické vinobraní 13. - 15.9. 2019

  • Největší oslavy vína v České republice nabídnou 13 hudebních a historických scén, desítky mázhauzů, komponovaný ohňostroj a velkolepý průvod krále Jana Lucemburského.

28. 9. - 29. 9. | Garden Food Festival v Olomouci

  • Zkoušíte rádi exotické delikatesy? Nebo milujete spíše tradiční českou a regionální kuchyni? Garden Food Festival vám již po páté v Olomouci nabídne řadu speciálních a nezapomenutelných gastronomických zážitků.

Uplynulé události

Sýry, ryby, zvěřina a víno - Prachatice

Sýry, ryby, zvěřina a víno - Prachatice

Send by e-mail
  • V historické centru renesančního města Prachatice se uskuteční přehlídky sýry a víno, ryby a víno a nově zvěřina a víno.

    Sýry a víno se zúčastní především naše mlékárny, které získaly za své vynikající výrobky řadu ocenění a zejména ocenění značky kvality KLASA. Celkem se zúčastní patnáct mlékáren, z toho jedna mlékárna (pro porovnání kvality) ze sousedního Bavorska. Celkem bude prezentováno na 70 - 80 vzorků sýrů vynikající kvality z kravského, kozího a ovčího mléka.
     
    Eno-gastronomické přehlídky - Ryby a víno se každoročně zúčastní rybářské společnosti a svazy zejména jižních Čech, kde rybou číslo jedna je Český kapr, dále amur, štika, candát, sumec a z lososovitých ryb pstruh duhový a siven.
     
    Eno-gastronomickou přehlídku - Zvěřina a víno pořádáme poprvé - hlavním smyslem přehlídky je propagace a podpora konzumace kvalitního masa z volně žijící zvěře (srnčí, jelení, černé zvěře, pratura a možná amerického bizona) ve spojení s dobrými českými a moravskými víny. Odbornými garanty jsou Středoevropský institut ekologie zvěře o.p.s., Státní veterinární správa ČR a Zemědělská fakulta JčU.
     
    Na arkádovém nádvoří je tradičně nainstalováno kuchařské studio, kde budou mistři kuchaři před zraky návštěvníků, předvádět a moderovat své kuchařské umění - přípravu pokrmů a speciality ze sýrů ryb a zvěřiny.
     
    Přehlídek se pravidelně účastní hlavně vinaři a vinařské společností z Moravy a Čech a prezentuji zde vynikající vína. Za posledních 20 přehlídek se na našich akcích prezentovalo 120 vinařství z celé ČR. Průměrně se účastní 30 - 35 vinařství. 

    Více informací ZDE.

    kde?

  • Prachatice - radniční sál, radniční sklepy, arkádové nádvoří a náměstí (volná plocha před radnicí)

    kdy?

  • 11. 09. 2015 - 12. 09. 2015

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.