11. 11. - 11. 11. | Svatomartinský košt 2019

  • Tradiční ochutnávka stovky Svatomartinských vín, kdy první láhev na slavnostní přípitek v 11 hod.

Uplynulé události

Slavnosti moravského uzeného

Slavnosti moravského uzeného

Send by e-mail
  • Brno – Gastronomická akce Slavnosti moravského uzeného se uskuteční v areálu brněnského hradu Veveří tento rok po páté. Bude jí patřit první březnový víkend od 4. do 5. března. Milovníky masa čeká jako již tradičně pravé moravské uzené, zabijačkové pochoutky, doprovodný program pro celou rodinu, ale i řada novinek, jako je výběr masových delikates z celého světa nebo rozšířená nabídka moravských vín. Slavnosti se uskuteční za každého počasí, před chladem se hosté mohou schovat ve vytápěném stanu s degustační restaurací a uzenými specialitami.

    Pátý ročník akce přináší doposud nejbohatší program, jaký mohli návštěvnici na  uzeném hodování zažít. Ve středověkých prostorách hradu Veveří, který je pět minut autem od Brna, proběhne zabíjačka se vším, co k ní patří. Mistři uzenáři nechají publikum doslova nahlédnout pod ruce, podělí se o svá tajemství a zároveň nabídnou k ochutnání v rámci napínavé soutěže vlastní výrobky. Návštěvníci svými hlasy tak opět rozhodnout, které moravské uzené je to nejlepší a získá titul Krále uzenářů. K dobrému jídlu patří také dobré pití. Kromě pivní nabídky vyroste na Slavnostech vinařská zóna s ochutnávkou desítek druhů vín od moravských rodinných vinařství. Každý bude mít příležitost objevit, co mu chutná, a zakoupit si pár vzorků také pro domácí degustaci s rodinou. Na výběr bude z více než 30 stánků nejen s masem či vínem, ale i řemeslnými výrobky a sladkými dobrotami. Chybět nebude ani zábava pro ty nejmenší v podobě divadla, šifrovací hry. Dospělé určitě pobaví výstava „uzeného humoru“, soutěž jedlíků nebo kuchařská show.  A nebyly by to pořádné Slavnosti, kdyby nezahrála dobrá cimbálová muzika a  oblíbený harmonikář.

    Ke vstupence za 130 Kč dostane každý návštěvník ovarovou polévku zdarma. V ceně je vstup do hradního areálu včetně hradeb; ochutnávka uzeného, které najdou zájemci na stáncích jednotlivých uzenářů; volný vstup na workshopy věnované uzení a malá kuchařka, v níž lidé naleznou recepty z moravské masopustní gastronomie.

    kde?

  • Brno

    kdy?

  • 04. 03. 2017 - 05. 03. 2017

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.