15. 1. - 28. 2. | Grand Restaurant Festival 2019

  • 15.1.-28.2.2019 Grand Restaurant Festival 

23. 2. - 23. 2. | Radegast Expres

  • Slezský železniční spolek a pivovar Radegast Vás zvou v sobotu 23.února na výlet historickým motoráčkem Hurvínkem na prohlídku pivovaru se školou čepování piva.

2. 3. - 3. 3. | Slavnosti moravského uzeného a vína

  • 2. a 3. března se v Brně na hradě Veveří koná VII. ročník oblíbené uzenářsko-vinařské show, Slavnosti moravského uzeného a vína.

Uplynulé události

Memoriál Jaromíra Sadílka

Memoriál Jaromíra Sadílka

Send by e-mail
  • V rámci nadcházejícího ročníku festivalu profesionální gastronomie
    GASTRO TOUR5. – 8. 10. 2017 
    (v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, Výstaviště PVA EXPO Praha - Letňany) si opět chceme připomenout výročí úmrtí dlouholetého člena AKC ČR a propagátora tradiční české gastronomie Jaromíra Sadílka - uskutečněním v pořadí již IV. ročníku Memoriálu Jaromíra Sadílka 

    „O NEJLEPŠÍ TAŽENÝ ZÁVIN“ - v disciplíně, ve které kraloval.



    Soutěž se bude konat v neděli 8. 10. 2017 od 13 hodin do 17 hodin
    v rámci programové plochy GASTRO TOUR, v hale 1, Výstaviště PVA EXPO Praha- Letňany.

    Přijměte proto pozvání k účasti v soutěži, vyhrajte některou z hodnotných cen a prezentaci v časopisu GASTRO REPORT & MINUTKA, resp. CAFÉ & PATISSERIE.
    Soutěž je otevřená všem, kteří chtějí navázat na vzniklou tradici a ukázat kolegům i veřejnosti, že stavět na tradiční domácí gastronomii je krok správným směrem.

    Soutěžní zadání: 
    •    vyrobit závin z taženého těsta v počtu 3 ks při minimální délce závinu 40 cm s volnou náplní
    •    1. úkol: soutěžící má za úkol představit neporcované záviny odborné porotě
    •    2. úkol: připravit 3 degustační porce s jedlým dekorem (možno použít omáčku, ovoce, byliny apod.) - standardní dezertní talíř dodá pořadatel
    •    3. úkol: volná degustace návštěvníků soutěže – degustační porce závinu (porce tzv. na vidličku)

     - každý ze soutěžících (popř. jeho pomocník) stojí u svých závinů a porcuje malé degustační porce divákům, kteří žetonem odevzdaným            soutěžícím rozhodnou o vítězi divácké soutěže, při dělbě bodů rozhoduje o vítězi umístění v profi části soutěže


    Hodnotící kritéria:
    •    chuť
    •    celistvost a vzhled závinu
    •    celistvost a jemnost těsta
    •    servis a dekorace

    Odborná porota: přední zástupci Asociace kuchařů a cukrářů ČR a pořadatele

    Pořadatel: T&M CREATIVE, s.r.o.

    Ocenění:     
    Zlatá plaketa CENA ODBORNÉ POROTY 
    Stříbrná plaketa CENA DIVÁKŮ
    zajímavé věcné ceny od partnerů soutěže

    Kontakt:  Miroslava Helmichová, 420 724 500 365, helmichova@tmcreative.cz


    Memoriál Jaromíra Sadílka „O NEJLEPŠÍ TAŽENÝ ZÁVIN“ - přihláška

    kde?

  • Výstaviště PVA EXPO Praha- Letňany
     

    kdy?

  • 08. 10. 2017 - 08. 10. 2017

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.