15. 1. - 28. 2. | Grand Restaurant Festival 2019

  • 15.1.-28.2.2019 Grand Restaurant Festival 

23. 2. - 23. 2. | Radegast Expres

  • Slezský železniční spolek a pivovar Radegast Vás zvou v sobotu 23.února na výlet historickým motoráčkem Hurvínkem na prohlídku pivovaru se školou čepování piva.

2. 3. - 3. 3. | Slavnosti moravského uzeného a vína

  • 2. a 3. března se v Brně na hradě Veveří koná VII. ročník oblíbené uzenářsko-vinařské show, Slavnosti moravského uzeného a vína.

Uplynulé události

Kulinářství v období první republiky

Kulinářství v období první republiky

Send by e-mail
  • U příležitosti 100. výročí vzniku samostatného československého státu v rámci projektu Společné století pořádá Vysoká škola hotelová v Praze (VŠH) gastronomickou akci Kulinářství v období první republiky. Akce se koná ve středu 16. 5. 2018 od 10 do 20 hod. v prostorách VŠH, Svídnická 506, Praha 8.

    V areálu Vysoké školy hotelové se můžete pomocí dobových pokrmů a nápojů přemístit do období první republiky, období T. G. Masaryka a zjistit, co i on jedl a pil.
    K ochutnání budou připraveny například bramborové záviny s uzeným masem a červeným zelím, roastbeef s bramborami a domácí majonézou nebo telecí španělské ptáčky s bramborovými knedlíčky. K zakousnutí bude vařený chřest s lanýžovým máslem nebo škvarková pomazánka s chlebem.

    Součástí gastronomické akce bude i kulturní program, expozice prvorepublikových jídelních lístků a prezentace dobročinného projektu Stůl pro jednoho, který je realizován absolventkou VŠH Dominikou Farkasovou. Cílem projektu je zamezit hladovění a podpořit snahu klientů (osob bez domova) o znovu začlenění do společnosti. Projekt řeší částečně i problematiku plýtvání potravinami ve stravovacích zařízeních.

    Bližší informace o akci na:
    https://www.vsh.cz/cs/o-skole/aktualni-zpravy/gastronomicka-akce-kulinarstvi-v-obdobi-prvni-republiky-streda-16-kv/
    https://spolecnestoleti.cz/cs/akce/kulinarstvi-v-obdobi-prvni-republiky

    kde?

  • Vysoká škola hotelová v Praze 8

    kdy?

  • 16. 05. 2018 - 16. 05. 2018

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.