31. 8. - 1. 9. | Garden Food Festival v Uherském Hradišti

  • Svátek dobrého jídla a pití Garden Food Festival se letos poprvé odehraje i v Uherském Hradišti.

6. 9. - 7. 9. | Dočesná v Žatci 6. - 7.9. 2019

  • Tato akce původně vznikla jako oslava dočesání posledního chmelového štoku.

13. 9. - 15. 9. | Znojemské historické vinobraní 13. - 15.9. 2019

  • Největší oslavy vína v České republice nabídnou 13 hudebních a historických scén, desítky mázhauzů, komponovaný ohňostroj a velkolepý průvod krále Jana Lucemburského.

Uplynulé události

Kouzlení z dýně ve Spa hotelu Lanterna

Kouzlení z dýně ve Spa hotelu Lanterna

Send by e-mail
  • Kuchaři Spa hotelu Lanterna připravili na říjen nové degustační menu Kouzlení z dýně, přinášející čtyři sladké i slané variace z této tradiční suroviny.
     

    Kouzlení z dýně ve Spa hotelu Lanterna – říjen 2015

    Restaurace Vyhlídka v Spa hotelu Lanterna v beskydských Velkých Karlovicích potěší v říjnu milovníky dýně. Šéfkuchař Pavel Václavík se svým týmem tuto tradiční podzimní surovinu ztvárnil do celkem čtyř chodů degustačního menu snoubeného s vínem. Restaurace klade důraz na využití místních produktů. Dýně pro říjnové menu se podařilo získat od pěstitelů přímo z oblasti Velkých Karlovic.

    Degustační menu „Kouzlení z dýně“ – říjen 2015
    • - Ceviche z lososa na dýňovém gelu s tmavými chipsy (Ryzlink vlašský 2014 moravské zemské, suché GALA)
    •  
    •  
    • - Domácí nudle s dýňovou pěnou, natenko krájená kachní prsíčka (Riesling 2013 Rheinhessen, trocken WITTMANN)
    • - Telecí kotleta v bylinkové krustě podlévaná demi glace s dýňovými nočky (Pinot Noir 2012 výběr z hroznů, suché SŮKAL)
    •  
    •  
    • - Dýňová zmrzlina v čokoládovém piškotu s makovou omáčkou   (erlot rosé 2014 jakostní víno odrůdové, polosuché TETUR)Restaurace