15. 1. - 28. 2. | Grand Restaurant Festival 2019

  • 15.1.-28.2.2019 Grand Restaurant Festival 

23. 2. - 23. 2. | Radegast Expres

  • Slezský železniční spolek a pivovar Radegast Vás zvou v sobotu 23.února na výlet historickým motoráčkem Hurvínkem na prohlídku pivovaru se školou čepování piva.

2. 3. - 3. 3. | Slavnosti moravského uzeného a vína

  • 2. a 3. března se v Brně na hradě Veveří koná VII. ročník oblíbené uzenářsko-vinařské show, Slavnosti moravského uzeného a vína.

Uplynulé události

Kouzlení z dýně ve Spa hotelu Lanterna

Kouzlení z dýně ve Spa hotelu Lanterna

Send by e-mail
  • Kuchaři Spa hotelu Lanterna připravili na říjen nové degustační menu Kouzlení z dýně, přinášející čtyři sladké i slané variace z této tradiční suroviny.
     

    Kouzlení z dýně ve Spa hotelu Lanterna – říjen 2015

    Restaurace Vyhlídka v Spa hotelu Lanterna v beskydských Velkých Karlovicích potěší v říjnu milovníky dýně. Šéfkuchař Pavel Václavík se svým týmem tuto tradiční podzimní surovinu ztvárnil do celkem čtyř chodů degustačního menu snoubeného s vínem. Restaurace klade důraz na využití místních produktů. Dýně pro říjnové menu se podařilo získat od pěstitelů přímo z oblasti Velkých Karlovic.

    Degustační menu „Kouzlení z dýně“ – říjen 2015
    • - Ceviche z lososa na dýňovém gelu s tmavými chipsy (Ryzlink vlašský 2014 moravské zemské, suché GALA)
    •  
    •  
    • - Domácí nudle s dýňovou pěnou, natenko krájená kachní prsíčka (Riesling 2013 Rheinhessen, trocken WITTMANN)
    • - Telecí kotleta v bylinkové krustě podlévaná demi glace s dýňovými nočky (Pinot Noir 2012 výběr z hroznů, suché SŮKAL)
    •  
    •  
    • - Dýňová zmrzlina v čokoládovém piškotu s makovou omáčkou   (erlot rosé 2014 jakostní víno odrůdové, polosuché TETUR)Restaurace