31. 8. - 1. 9. | Garden Food Festival v Uherském Hradišti

  • Svátek dobrého jídla a pití Garden Food Festival se letos poprvé odehraje i v Uherském Hradišti.

6. 9. - 7. 9. | Dočesná v Žatci 6. - 7.9. 2019

  • Tato akce původně vznikla jako oslava dočesání posledního chmelového štoku.

13. 9. - 15. 9. | Znojemské historické vinobraní 13. - 15.9. 2019

  • Největší oslavy vína v České republice nabídnou 13 hudebních a historických scén, desítky mázhauzů, komponovaný ohňostroj a velkolepý průvod krále Jana Lucemburského.

28. 9. - 29. 9. | Garden Food Festival v Olomouci

  • Zkoušíte rádi exotické delikatesy? Nebo milujete spíše tradiční českou a regionální kuchyni? Garden Food Festival vám již po páté v Olomouci nabídne řadu speciálních a nezapomenutelných gastronomických zážitků.

Uplynulé události

Degustační menu "Krásy české kuchyně"

Send by e-mail
  • Spa hotel Lanterna Velké Karlovice si pro své návštěvníky připravil speciální menu „Krásy české kuchyně“, v rámci něhož servíruje populární pochoutku buchtičky s krémem doslova vzhůru nohama.
     
    Při přípravě receptu na buchtičky s krémem se zdejší kuchař inspiroval uměním michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten loni v říjnu hostoval v hotelu Lanterna při Karlovském gastrofestivalu a za asistence místního týmu kuchařů a kuchařek připravoval pro návštěvníky Michelinský oběd a Michelinskou galavečeři.
     
    Také další chody únorového menu vzdávají hold klasice. „Předkrm v podobě kachní šunky na dýňovém pyré je oslavou české uzenářské tradice, pro kterou byli naši řezníci vždy uznávaní u nás i v cizině. Polévku reprezentuje valašská kyselice v moderním  pojetí a hlavním chodem – vepřovou panenkou s růžičkovou kapustou - připomínáme tradici českých zabíjaček,“ doplňuje Pavel Václavík.
     
    Spa hotel Lanterna nabízí menu „Krásy české kuchyně“ až do konce února.
     
    Degustační menu na různá témata se v zážitkové restauraci Vyhlídka střídají každý měsíc dle sezónních surovin. V dalším měsíci  přijde na řadu menu „Jarní znovuzrození“ a v dubnu „To nejlepší z Valašska“. Během roku dojde i na pokrmy z chřestu, lesních plodů, dýní, zvěřiny či lanýžů.

    kde?

  • Spa hotel Lanterna Velké Karlovice

    kdy?

  • 12. 02. 2015 - 28. 02. 2015

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.