Uplynulé události

12. Gastronomické dny v hotelu Horizont 8. - 10.12. 2017

12. Gastronomické dny v hotelu Horizont 8. - 10.12. 2017

Send by e-mail
  • Již podvanácté zpestří Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky období před začátkem zimní sezóny v Peci pod Sněžkou. Každoroční svátek skvělých pokrmů a vybraných vín letos proběhne o druhém adventním víkendu od 8. do 10. prosince. 

    Jejich vrcholem pak bude sobotní večer 9. prosince. Připravena bude více než dvouhodinová degustace sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z vinařství Chateau Valtice. Jednotlivé chody průběžně představí šéfkuchař Jiří Švestka spolu s Markem Šťastným, ředitelem Chateau Valtice.




    Akce je zážitkem nejen pro hosty, ale i pro kuchaře. "Gastronomické dny jsou pro nás zpestřením obvyklé práce a hlavně nás těší přímý kontakt s hosty. Zároveň je to také velká příležitost pro naše kuchaře, vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii," říká Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu Horizont. 

    Kdo by sobotní degustaci nestihl, může si v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované místním kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend. 

    Degustační menu pro 12. Gastronomické dny v hotelu Horizont
    sobota 9. prosince

    •    Jemná krémová polévka z pečeného česneku s restovanými slaninovými krutony
    Sylvánské zelené pozdní sběr 2015 
    Veltlínské zelené výběr z hroznů 2015 




    •    Bramborové rösti s lososem, šlehačkou s lososovým kaviárem a zastřeným křepelčím vejcem, doplněné koprovým olejem
    Chardonnay výběr z hroznů 2015 
    Rulandské bílé výběr z hroznů 2015 


    •    Prsíčko a stehýnko z mladého kuřátka, připravované na přepuštěném másle s čerstvými bylinkami, podávané na chřestovém pyré s pórkem
    Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2015 
    Ryzlink rýnský VOC Valtice 2015 


    •    Spider steak z telecího masa s fazolovým ragú a tuřínem pečeným na přepuštěném másle
    Merlot pozdní sběr 2015
    Frankovka výběr z hroznů 2015




    •    Nočky z odpalovaného těsta na čokoládovém mascarpone s čerstvými fíky marinovanými v cukrovém roztoku a jadérky z granátového jablka v dezertním víně a medu
    Aurelius pozdní sběr 2016 
    Rulandské šedé výběr z hroznů 2015 




    A na závěr cuvée Cabernet Sauvignon x Merlot výběr z hroznů 2015 barrique 
     

    kdy?

  • 08. 12. 2017 - 10. 12. 2017

    postup

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    -
    Doba vaření
    -

    Počet porcí

    -

    Ingredience

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu