Minipivovarů v Česku stále přibývá

Send by e-mail

Minipivovarů v Česku stále přibývá

Česko je země milovníků piva. Jeho spotřeba sice meziročně mírně klesá, přesto stále vedeme tabulky v jeho spotřebě na osobu. I to je jedním z důvodů prudkého rozvoje menších pivovarů. Aktuálně jich na našem území funguje přes sto osmdesát a ročně pak přibývá zhruba dvacítka nových. Boom minipivovarů je pro milovníky piva radostnou zprávou.


Pět set let tradice 

Pivovary s objemem celkové produkce piva do 10 tisíc hektolitrů za rok v Česku zažívají boom zejména v posledních deseti letech. Přestože v 90. letech docházelo na českém území k zániku menších pivovarů, byl v roce 1991 uveden do provozu znovu obnovený minipivovar U Fleků. Minipivovar U Fleků, který se může pyšnit certifikací Czech Specials, zaujímá mezi ostatními minipivovary výjimečné místo. Nejedná se o nově založený pivovar ba naopak. První písemná zmínka o něm se datuje již do roku 1499. Je tak jediným pivovarem ve střední Evropě, kde se pivo vaří bez přestávky déle než 500 let. 


Poznejte chuť Česka

Toužíte-li ochutnat netradiční pivo, prozkoumejte naše stránky a zjistěte, kde ve vašem okolí sídlí nějaký minipivovar. Možná budete překvapeni, jak blízko pivního dobrodružství se nacházíte. Mezi certifikovanými restauracemi Czech Specials najdete na dvacet pohostinství rozesetých po celé České republice, v nichž si vaří vlastní pivo. V Praze je to například Klášterní pivovar Strahov, v Kroměříži můžete vybírat z nabídky piv Černý Orel ve stejnojmenném pivovaru a v Ústí nad Labem v hotelu Na Rychtě Vám nabídnou piva Mazel či Ústecký lev. Objevte krásy Česka ukryté ve sklenici zlatavého moku.

Kam na Chodovar a výtečný bůček?



Kam na česko- třebovskou pšenku?



Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu