Brambory - oblíbená příloha i základ mnoha pochoutek

Brambory - oblíbená příloha i základ mnoha pochoutek

Brambory se v českých zemích začaly objevovat až v průběhu 17....více informací

Česká polévka není jen jídlo, ale i lék

Česká polévka není jen jídlo, ale i lék

Čeští kuchaři jsou přeborníci na vaření polévek. Ty mají v česk...více informací

Dříve opomíjené ryby si v české kuchyni rychle získávají oblibu

Dříve opomíjené ryby si v české kuchyni rychle získávají oblibu

Přes dlouhou a bohatou historii rybníkářství na našem území si...více informací

Knedlíky - fenomén české kuchyně

Knedlíky - fenomén české kuchyně

Typická česká kuchyně by se bez nich neobešla. V oblíbeném česk...více informací

Na českém vinobraní nesmí chybět burčák!

Na českém vinobraní nesmí chybět burčák!

Tradiční podzimní slavnosti sklizně vinné révy se v České repub...více informací

Nejen pro labužníky je zvěřina vyhledávaným zpestřením

Nejen pro labužníky je zvěřina vyhledávaným zpestřením

Maso divoké zvěře se od masa domácích zvířat výrazně liší. Má j...více informací

Nepodařenému koláči se říkalo frgál

Nepodařenému koláči se říkalo frgál

Kdo neochutnal typický valašský frgál, neví, co je to skutečně...více informací

Nikdo nemá houby rád tak jako Češi

Nikdo nemá houby rád tak jako Češi

V Čechách se s oblibou žertuje, že všechny houby jsou jedlé, ně...více informací

Odkud se vzala v českých zemích vinná réva?

Odkud se vzala v českých zemích vinná réva?

O tom kdy a odkud přesně se do českých zemí dostala vinná réva,...více informací

Omáčky - chlouba české kuchyně

Omáčky - chlouba české kuchyně

Nejen svíčková na smetaně, která pomyslně českým omáčkám vévodí...více informací

„1842“ - rok, kdy se zrodila legenda

„1842“ - rok, kdy se zrodila legenda

Ještě na počátku 19. století nic nenasvědčovalo tomu, že by se...více informací

Minipivovarů v Česku stále přibývá

Minipivovarů v Česku stále přibývá

Česko je země milovníků piva. Jeho spotřeba sice meziročně mírn...více informací

Počátky pivovarnictví v českých zemích

Počátky pivovarnictví v českých zemích

Kvašené obilné nápoje, které můžeme považovat za přímé předchůd...více informací

Řepa a křen patří k nejoblíbenějším českým sezónním plodinám

Řepa a křen patří k nejoblíbenějším českým sezónním plodinám

Řepa i křen jsou typickými českými sezónními plodinami, které j...více informací

Sladký pokrm k obědu? V Česku žádný problém

Sladký pokrm k obědu? V Česku žádný problém

Jedno z půvabných specifik tradiční české kuchyně jsou sladká h...více informací

Smažený kapr, symbol českých Vánoc

Smažený kapr, symbol českých Vánoc

Jedním ze symbolů českých Vánoc je vedle ozdobeného stromečku b...více informací

Tradiční svatomartinská husa se nadívá jablky a hruškami

Tradiční svatomartinská husa se nadívá jablky a hruškami

Proč se na svátek svatého Martina jedí více informací

Velikonoce – tradiční půst střídají hody

Velikonoce – tradiční půst střídají hody

Velikonoce se každoročně slaví první neděli po prvním jarním úp...více informací

Vinné sklípky: poklady jižní Moravy ukryté pod povrchem

Vinné sklípky: poklady jižní Moravy ukryté pod povrchem

O moravských vinařích se někdy tradují děsivé pověsti. Prý zaví...více informací

Zima v českých zemích bývávala ve znamení zabijaček

Zima v českých zemích bývávala ve znamení zabijaček

Zabijačky byly vždy velkou událostí rodiny i celé vesnice. Každ...více informací

Pivní stezka Praha

Pivní stezka Praha

Zastávky na trase: Mlsnej Kocour, Novoměstský pivovar, Pivovar U Fleků, Malostransk...více informací

Pivní stezka Plzeň

Pivní stezka Plzeň

Zastávky na trase: Pivovar Modrá Hvězda (Dobřany), Pivovarská restaurace Na Spilce,...více informací